Klänning

Första klänningen klar.Den är i ett tyg från Liandlo. Har testat och sytt en trekvartsärm på den. Den ska bli en present till Lillemans kusin.


Fler nya tyger

Tanken var att detta skulle bli två nya pyjamaser till Lilleman. Tanken kvarstår, men han har tillräckligt med pyjamaser just nu. De får nog ligga och vänta på sömnad.

Hoppas han växer lite på längden snart! ;)
Annars får det bli en bra födelsedagspresent till tvåårsdagen om ett par månader.


På gång

Lusten blir stor ibland.
Speciellt när Lilleman fick en ny kusin för ett par dagar sen. En TJEJ dessutom. Jippie! Här ska sys klänningar. ;DFörst ut är det nya Geisha-tyget och sen ett härligt grönt med hjärtan. Dessa är utklippta till att bli två klänningar. En med kort ärm, som jag gjort tidigare. Den andra ska jag testa att göra en trekvartsärm på.
Grön/vita ränderna och svarta fordonen ska bli linnen.


Mobilfodral

Min kompis undrade om jag kunde göra två mobilfodral till henne och självklart ställer man upp.

Nummer ett är nu klart!Den är i bomullstyg från Stoff och stil, fodrad med cerise fleece från samma ställ. Köpte knappen från OD:s här i stan.

Jag gjorde en till, men av någon konstig anledning blev den en halv centimer för kort, förstår inte varför. Jag måste ju ha mätt fel helt enkelt! ;D


Lapptäcken

Vad händer i systugan?

Jag har gått bananas på lapptäcken. Har påbörjat hela sju stycken. Det är ju ett perfekt sätt att använda sina stuvbitar.
Här kommer ett litet smakprov:Dessa två är gjorda av lite större bitar:

Nu ska de ju färdigställas, men känner jag mig själv rätt så tar det nog ett tag. Måste dessutom köpa något bra tyg till baksidorna. Och sen ha något i dem. Hmmm...


Nytt på gång

Ibland blir man ju lite köpsugen...

Detta är ett smakprov på vad som är beställt från Liandlo:

Astronaut Röd


Tandtroll Turkos - Förbeställning


Geicha

(Bilderna kommer
 från Liandlos hemsida)

SPÄNNANDE!
Vad skall det bli av detta?
Åtminstone en pyjamas till Lilleman, resten får vi fundera på. :D
Vore fint och sy en klänning i Geishatyget.


Kjolar

Hittade lite mer obloggat i bildlistan och eftersom det inte blivit något sytt på ett tag, så passar jag på och visar lite gammalt.Två små kjolar som ligger här hemma. Gul apa/lejon,storlek 80 och bruna stjärnor i storlek 92. Finns till salu.


Klänning

Här är nu klänningen som ska till en ny liten kicka på denna jord.
Vi hoppas på att den sitter fint till sommaren.Den är i samma tyg och muddväv som den tunika/klänning jag sytt tidigare. Cerise tyg med vita stjärnor från JNY.
Halsringningen blev superbra här med! Jag har nog lärt mig nu. På de första klänningarna jag sydde, vad jag fick sprätta och göra om och om. Men nu sätter man det på första försöket!

Har försökt göra en storlek 68. Jag hoppas verkligen det motsvarar det något så när.


RSS 2.0