Ett första försök

För ett bra tag sen gjorde jag ett försök till att sy en body. För att vara första gången tyckte jag att det blev helt okej. Då hade jag inga tryckknappar och sätta dit. Det har jag nu, men det har ännu inte blivit gjort, eftersom det finns ingen liten och testa den på, så jag har inte haft någon brådska.Var lite svårt och veta vart man skulle göra av namnlappen, men den fick hamna på ärmen, där den stör trycket minst. Sen förstod jag inte riktigt hur man skulle sy och göra fint, där man sätter ihop den i grenen. Nu blev det ett taffligt försök som blev okej, men inte mer. Men någon gång i framtiden blir det nog fler försök.


Nya klänningar!

Denna första är i rosa Girafftyg från Mjuka Tyger.
Till salu. Storlek 92.

Denna andra är i rosaröda Äpplen också från Mjuka tyger.
Till salu. Storlek 98.Detta tyg har blivit lite av en favorit. Känns lite retro.


TröjaEn tröja i brunt stjärntyg. Sydd för ett tag sen.

Har inte hunnit fota något nytt än. Men imorrn ska jag se till att ni får se mina nyaste skapelser. Färdigställde två klänningar häromdagen. De får bli min dan före dopparedan surprise!

Grattis Elin på födelsedagen by the way! ;D


Allt blir inte fel.

Denna T-sha blev bra.Jag tycker att tyget är helt underbart i rött och rosa. Denna är ju också som den andra lime/blå med noshörningar. Stjärtarna på baksidan.

Storlek 98. Till salu.


Fel!Ja, ibland blir det felsytt. Som på denna dregglis som bara vred sig och blev tokfel. Tänkte sprätta upp och sy om, men det var stört omöjligt. Felet var nog troligen att jag hade glömt att ändra stygnlängden. Hade ju sytt med så minimala stygn så jag såg ju dem knappt.
Men något lär man sig ju alltid av sina misstag.


En titt i skåpet!

Här kommer en bild på mitt syskåp som börjar bli alldeles för litet.På översta hyllan ryms jerseytrikåer, på mittersta hyllan finns fleece, velour och muddväv och på den undre håller jag på och spar ihop vanliga bomullstyger som ska få bli vimplar sen.

  

I dessa två lådor har jag restbitar och utklippta lapptäcksrutor och satinband.

Mer är på väg in. Men jag har gett mig själv inköpsstopp på nya jerseytyger. Det är VÄLDIGT svårt att hålla, men än så länge går det. Jag har dock gjort en lista på vad jag vill inhandla här näst. ;D


Sugen på nya namnlappar

Jag har namnlappar i svart, ljusbrunt och ljusblått, men ändå fattas det ibland någon färg som matchar.
Här är en linneklänning i En elefant balancerade...
Storlek 80. Till salu.Namnlappen i ljusblått var den som matchade bäst, men känns inte helt 100. Frågan är vilken färg man skulle beställa i så fall!?


Nya tyger

Nu under semestern hade Posten tryckt in världens största tygpaket i brevlådan. Elin hade svårt och få ut det. Haha...

I paketet fanns dessa tyger:


Moln, ränder, hjärtan och tre olika nyanser med stjärnor. Det högra stjärntyget är i brunt, det syns inte riktigt på bilden.
Jag har inga direkta planer heller, vad jag ska göra med det.Men jag har gett mig själv inköpsstopp på nya jerseytyger. :)
Dock ska det iväg en liten beställning till SoS med velour, fleece och muddväv. Plus lite vanliga bomullstyger som jag ska sy vimplar av.


Stiltje

Oj, en vecka sen man kom hem nu. Jag har inte legat på latsidan, men lite julpysslande har fått gå före symaskinen. Men en grej har jag allt hunnit med. En julbeställning.

En tunika/klänning i storlek 122.
Har testat en ny modell och det är största storleken jag har gett mig på. Blev jättenöjd, hoppas flickan som ska få den också blir det. :)

Den är sydd i cerise med vita stjärnor från JNY Design.


Hemma!

Nu är jag hemma från två veckors semester. Sol och bad i Mexico var inte helt fel kan jag säga. Och vad ligger och väntar här hemma när man kommit hem?
Jo, ett paket med nya tyger från JNY.

Stjärntyg i tre nyanser, ett molntyg, ett med hjärtan och ett randigt. Kommer bilder senare...

Nu ska jag ta itu med en beställning. Härligt!


RSS 2.0