Apropå...

...mitt korsstygnsbroderi:
 
 
Det är dock mycket kvar.

Systuga.

Nu är det systuga här hemma. Inspirationen flödar! Ska ge mig på några nya saker snart.
 
Har sytt klart fem små kjolar och fyra klänningar. Tre kjolar återstår. Försöker göra mig av med lite tyg också. Så man får köpa lite nytt! :)
 
Det ska även slutföras massa lapptäcken snart. Nu när jag har sytt några till mig själv vet jag hur de ska se ut.
 
 

En dregglis i julklapp!

 
Det går banne mig fort och knåpa ihop en dregglis.
 
Denna är till Lillebror i julklapp. Blev riktigt nöjd, färgerna är så härliga.
 
 
Har köpt till en enkel, vit body från Name It. Han kommer bli kalasfin i detta till våren. Dessutom har jag sytt ett lapptäcke i rött, vitt och svart. Glömde dock att fota det innan jag slog in det i ett paket. Så ni får snällt vänta till efter julafton. :)

Lapptäcke

Detta lilla lapptäcke blev jag mycket nöjd med! Har gjort det till min gamla docksäng som Storebror fått "ärva". Det är ju inte bara dockor som behöver täcke, även lilla Ru behöver sova ibland.
 
 
 
Storebror ska även få ett eget matchande täcke/överkast och kuddar i samma tyger. Han har vimplar i sitt fönster som matchar också. Ska fota dem, så fort julen är över och adventsstjärnan är borta.
 

Julklappsbyxa.

 
Dessa haremsbyxor är en julklapp till Lillebror. Har köpt till en vit, enfärgad body. Sen funderar jag på att sy en dregglis i rött och vitt till dem. Får se om det hinns med.
 
Man blir glad av dessa grodor!

Det härliga Deer-tyget.

Detta Deer-tyg är en av mina favoriter.
Har spart av detta utifall att Lillebror hade blivit en tjej. Så strax innan han föddes sydde jag klart ett par haremsbyxor och en kjol om det skulle bli en tjej.
 
Dessa får ligga och vänta på en användare i garderoben så länge. :)
 

Slakt.

Detta gamla HM-linne har varit utsorterat men sparat i tyggömmorna. Tänkte att det kan komma väl till pass i framtiden.
 
Idag har jag äntligen slaktat det. Vad det ska bli?
Det får ni se när det är färdigt. :) Vilket blir snart hoppas jag.
 
Kom på att jag har sytt en ny minikjol och två par haremsbyxor här på höstkanten också. Ska foto det någon dag och visa upp.

Första filten.

Har ju påbörjat många små lapptäcken, men inte avslutat några.
 
Så jag påbörjade en ny, men denna gång har jag avslutat den. Den går i grönt och blått, med petrolblå baksida i fleece. Denna har Lillebror fått att gosa i.
 
 
Perfekt sätt att använda små restbitar på! Det mäter ca 80x80 cm.

Länge sedan sist!

Var ett tag sen jag uppdaterade här. Denna sida är ju mest för min egen skull, så jag har koll på alla syalster jag gör. Lätt och glömma bort dem efteråt!
Självklart är det ju kul om någon hittar hit och blir lite inspirerad också!

Blev inte mycket sytt i våras och somras. Två pyjamaser till stora killen gjorde jag, då han behövde nya. Annars har lusten varit stilla. Men när man får en bebis så smyger sig lusten på igen.

Det började med vantar till Storebror.
När man är 2,5 år kan man ju få välja tyg själv. Han började med det svarta med fordon, sen det blå med fordon, sen avslutade han med "rafferna". :)

RSS 2.0