Dregglisar x 2

Första i gult apa/lejon, den andra i rosa bokstäver.



Det här är det senaste jag sytt. Jag kommer garanterat sy fler efter semestern. Måste sy ett par nya snygga till Lilleman. Jag hatar att frysa om halsen när man har jacka och har alltid en sjal eller halsduk på mig. Då blir jag lika nojig om Lilleman, så han har alltid en "dregglis" på sig under jackan han med.
Det är detta som är så praktiskt med såna här, när ungarna är riktigt små, använder man dem att fånga upp lite dreggel med så slipper man byta tröja hela tiden. När ungen blir större funkar de lika bra att ha som scarf/halsduk/sjal.


Imse vimse



Här kommer bild på två Imse vimse-tröjor. Dessa ligger i "lagerhyllan" och söker därmed ny ägare. Den långärmade är i storlek 80 och T-shan i 86.


Trekvartsärm



Fem små apor hoppade i sängen, en trilla ner...

Detta var en ramsa/sång jag inte kände till, men det gjorde Elin, som snällt trallade den för mig. Tjejen som gjort detta mönster, Johanna Ahlard, är sjukt duktig. På Liandlo har de hennes mönster från sånger och annat på tygerna. Jättekul för små barn. Lilleman har fått en tröja med Imse Vimse på. Den har jag inte bloggat om än tror jag!? Får jag ta och göra imorgon om jag kommer ihåg.

Trekvartsärm på denna tröja. I storlek 86.




Kjol

Har ju ännu inte visat er någon kjol. Detta är en liten "minikjol" för de yngre flickorna.
Lilleman har fått provtesta och de sitter jättebra även fast man har blöjor under.
Så nu är det bara dags och vänta på att nån i bekantskapskretsen ska få en flicka... Men det lär dröja...



Alla tjejer gillar ju inte rosa och då är ju grönt en fin färg. :D

Tyget är Vilda djur från JNY design och mönstret från en Ottobretidning.


I fas!

Nu är jag i stort sett i fas inför onsdag, då vi ska på två veckors semester. Pyjamaserna är klara och det enda jag har har uppklippt hemma är två dregglisar. Och ja, två snuttisar i rött och rosa, men måste införskaffa lite matchande velour till dessa, så det får vänta tills efter resan.

Så när jag kommer hem igen, kan jag sy VAD JAG VILL!!!

Ska skicka efter ett astronauttyg jag har spanat på och ett med stjärnor. Men det får vänta, vill inte ha saker liggandes på posten om det är för stort för brevlådan.

God natt!


T-sha

Måste ju blogga om denna T-sha som en kompis skulle ge bort. Tyget är superhärligt! Noshörningar i turkost och lime, på ena halvan av tyget är noshörningarna framifrån och på andra halvan bakifrån.

   

Så på framsidan av T-shan har man noshörningarna framifrån och på ryggen av tröjan blir noshörningsstjärtarna. :)
Hur gulligt som helst! 

Tygerna jag tidigare införskaffade med girafferna är i samma "tema".


Nummer två avklarad!



Pyjamas nummer två avklarad. När väl ettan var klar blev jag sugen på att slutföra den andra med. Enfärgad, matchande grön till de härliga Snurriga sniglar-tyget från znok.
Har testat ett nytt byxmönster, (då mitt tidigare var från en bok på biblioteket), från Ottobre som blev superbra.

Denna "pye" är i storlek 92 och förhoppningsvis stämmer det bra.
Det får vi kolla på Julafton. Då ska klappen öppnas och "pyen" testas för första gången.

Tack för alla fina kommentarer! Uppskattas! :D


Min första snuttis!

Jaha, alla dessa små lappar jag klippt ut. Vad skulle jag då göra med dem?

Tidigare i veckan fick jag lite efterlängtad satinband jag vunnit på Tradera och kunde då äntligen slutföra vad jag påbörjat. Två snuttisar.

En i härligt gröna nyanser och en i blå.

     

Baksidan är i velour och där hamnade även Sam Design-lappen. Kul och hitta på något av alla småbitar som blir över. Gillar lapptäcken. Detta blev en liten variant med härliga färgglada lappar och pilla på om man är liten bebis.


Äntligen en avklarad!

Hade två pyjamaser och avverka ju. Satt och nålade alla muddar till kvällens film, sen blev det full fräs i maskinen i cirka 30 minuter och nu är nummer ett klar. Jag blev jättenöjd. Ta da!



Denna är i härliga tyger från znok. Wheels med matchande ränder till. Enfärgad vit mudd från SoS och i bensluten tog jag trikåtyg och testade. Blev mycket nöjd med resultatet.
Det är så satans tråkigt och både klippa till mudden och nåla den. Tar sådan tid jämfört med att sy fast den.

Detta ska slås in i julklapp till Lilleman. :D

  


Babyvantar



Dessa vantar sydde jag för ett tag sen. Detta tyg är en favorit, apa och lejon, finns i både grönt, gult och turkost. Det turkosa köpte jag aldrig, vilket jag nu ångrar. Röd mudd från Stoff och Stil.

Jag har nystädat hemma och försöker att inte riva fram massa nya projekt. Har två pyjamaser och tre dregglisar och slutföra först. Men man blir ju så sugen på att testsy lite nya grejor. Har på gång att försöka få ihop en liten klänning i mindre storlek, runt 56-62. Pyttigt och sy och frågan är ju hur den ska se ut! Vad är smidigast och ha för modell?  


Vad här vi här då?




Vad ska det bli av detta tro? ;)

Den som fortsätter kika in ska snart få ett svar.



P.S Elin, jag blev idag klar med din beställning. :)  D.S


En killig T-sha

Det blev så tjejiga mönster på de senaste inlägget, så nu måste vi bryta av med något mer killigt! En härligt grön T-sha med robotar.
Denna i storlek 98.



Tröjor



En T-sha och en långärmad, här i ett härligt tyg designat av Johanna Ahlard. Köpt hos Liandlo. En elefant balancerade... Ja, den sången som håller på i en evighet.


T-sha och långärm






Två tröjor i samma tyg, rosa siffror, men olika modeller. En T-sha med svart mudd till blir lite mer tuffare än den långärmade tröjan med vit mudd, som blir lite gulligare. Coolt med så olika effekter, med hjälp av lite simpel mudd.

Båda mönstrerna är från olika Ottobretidningar. T-shan i storlek 92 och långärmade i storlek 74.


Ett försök till dregglis!



Detta är mitt första försök till att sy en s k "dregglis". Tyckte själv det var både praktiskt och snyggt och ha en på Lilleman när han var lite mindre och dregglade. De flesta ute i butikerna är ju sydda med overlocksöm i kanten, men då jag inte fått någon ordning på min, testade jag och vändsy en. Jag tycker den blev kanonfin!

Visste först inte riktigt vart jag skulle sätta lappen, men den hamnade baktill. Man vill ju gärna se hela mönstret där framme.
 

Eftersom den blev så bra, så är några till på G. :D


Ett gäng vantar...



Frågan är ju alltid vad man ska göra av spillbitarna som blir över. Detta är ett alternativ. Sy små babyvantar. De behöver ju inte ens ha en tumme, så de blir extra lätta och sy. Har t o m fodrat dem med matchande fleece (fast det inte ens syns). Då  håller bebisarna  sig varma om händerna även när det är kallt.


Mer i lådan...

Vann en tygsnutt på Tradera också. Tror tyget ursprungligen är från Åhléns. Men jag behöver bara en bit så perfekt med Tradera ibland. Det ska nämligen få bli vimplar till Lillemans rum. Håller på och spar ihop härliga tyger i rött, svart och vitt.


Posten har kommit!

Idag dampt det ner lite nya tyger från Mjuka Tyger. Himmelrike!



Med början från vänster:
Giraffer i grönt och rosa, äpplen, noshörningar och Green Forest.

Så Elin, din beställning är ett steg närmare slutskedet.  :)


Nysydd klänning!



Detta härliga tyg; Gosiga Grodor från znok skickade jag efter för inte så länge sedan. Hade först tänkt sy något till lilleman av det. Men det bara skrek efter att få bli en klänning. Så jag gjorde slag i sak och idag blev den färdig. Testade en helt ny modell. Utgick från T-shan och det blev kanon. Lilleman fick vara provdocka och den passade jättebra. Jag är så nöjd! Tycker den blev supersnygg!

Storlek 92. 

Det gröna i grodorna är dock lite skarpare grönt än vad bilden visar.


Nytt i brevlådan!

Det är alltid lika kul och vänta på brevbäraren när man väntar på något "gott". Det goda idag var ett nytt, härligt fynd från Tradera. :)



Detta ska nog få bli lite lapptäcksrutor. Vad jag gör av dem ska jag snart visa. Måste bara handla in lite mer satinband.

Om någon dag borde det trilla ner både avi och en liten tygbit i lådan också. Spännande!
 


Såld!

                


Denna klänning i röda Apa/Lejontyget norpade en kompis av mig igår. Den ska ges bort till en liten ny tjeja här i världen. Förhoppningsvis blir den lagom i storlek till sommaren. :)


Till lilleman

Har uppdaterat lillemans garderob med lite nya alster.



Den första är en T-sha i fordonstyg från JNY Design. Mönstret är från Ottobre.

Den andra T-shan i tyg; Vilda djur. Här vågade jag mig på en helt annan färg på mudden. Det har jag oftast väldigt svårt för, men det blev verkligen jättefint.

Den tredje är en tröja med trekvartsärm. Mönstret har jag gjort efter T-shan och sen bara gjort en längre ärm utan mudd. Trekvarten i tyg med stjärnor.


Första klänningen!

I somras sydde jag dessa två klänningar till ett par tvillingflickor. De är gjorda utifrån ett linnemönster från Ottobre, som jag förlängt och gjort vidare. Tyger är; Deer och Snurriga sniglar från znok Design.


Första inlägget på Sam Design!

Här kommer det visas bilder på mina syprojekt. Dels för min egen skull, så jag har koll på allt jag gjort och även för andra som kanske vill bli inspirerade.
Jag har hittills sytt allt på en vanlig gammal Rolls-Royce i symaskinsvärlden, en Husqvarna Optima 190. Vilken pärla! Har inhandlat en Husqvarna Huskylock S15 nyligen, men har problem med trådspänningen. Så där har jag lite och reda ut.

Snart dags för första bilden på ett plagg... :)

RSS 2.0